diumenge, de febrer 19, 2006

Els Jocs Olímpics a Torí - 1a setmana

  • Acabada la primera setmana dels jocs de Torí puc fer els següents comentaris:
  • La gran decepció ha estat l'equip nòrdic de Noruega. Ha estat un veritable desastre, específicament els esquiadors de fons, els quals no van poder guanyar ni tan sols un or. El pitjor ha estat que a la prova d'estafetes el noruecs no van arribar ni a la 3a posició. L'equip de patinatge de velocitat ha estat també un fiasco. Altres competidors de l'esmentat país del nord no han estat tan malament, els de biatlon han guanyat força medalles, els saltadors de rampa també, fins i tot el venerable Kjetil André Aamodt i la seva 8a medalla olímpica. Com a màxim, crec que els noruecs guanyaran 22 o 23 medalles i no quedaran primers com fa dos anys amb les revissions dels dopats.
  • Els alemanys han tingut problemes amb llurs esquiadors, tot i això sembla que els teutons quedaran primers al quadre de medalles, no pas amb les 40 medalles de les prediccions americanes, però si potser arribant a les 34/35.
  • Els americans han estat molt bé, i estic segur que podran apropiar-se del segon escó de la llista d'honor dels jocs. L'equip de les barres i les estrelles van guanyant segons jo una quantitat molt semblant a la de Salt Lake City, per tant, pel que fa a les projeccions finals, crec que sí que arribaran a les 30 medalles.
  • La gran sorpresa dels jocs per mí són els resultats de la resta dels equips olímpics, Àustria, França, Itàlia, Suècia o Finlàndia van millor del que les prediccions indicaven. I ha hagut països, com ara Eslovàquia, que acaben de guanyar la seva primera medalla olímpica.
  • En la foto, la commovadora expressió d'en Stéphane Lambiel, de Suïssa, en guanyar la plata en patinatge de figura, la pressió ha estat molt alta per a ell, com a campió del món, i tot i que no va patinar tan bé que hagués calgut, va acabar amb una medalla.