dissabte, de juny 19, 2010

Palestina va a la Copa del Món

15 de Juny, (Pal Telegraph) Mentre la copa del món segueix, la gent continua recordant-se del apartheid que va patir Sud-àfrica; un apartheid que va segregar I separar germans I germanes de la humanitat. Aquests dies tothom sembla tan ocupat com les abelles. Alguns es posen tristos i altres se senten feliços si el seus equips perden o guanyen. Les seves tristors i felicitats són just un record d’altres de tot el món.

Lluny de Palestina, un nombre de activistes van triar expressar-los mentre la copa del món s’està jugant. Les banderes palestines són per tot arreu i a més pòsters del apartheid.

Alex Hughes, un aficionat britànic de Sud-àfrica és un defensor de Palestina i activista que va treballar a Cisjordània, i segueix allà el seu treball per Palestina entre milions d’aficionats.

“Palestina està patint un apartheid igual que el que hi havia ací a Sud-àfrica. La gent a Palestina està separada en petites àrees per alts murs, les seves terres i propietats han estat robades y experimenten la tortura de la ocupació Israeliana. En aquesta terra, els Sud-africans han pateix el mateix per part del home blanc. “Voldria que aquesta copa del món pogués ser una oportunitat per acabar l’apartheid Israelià a Palestina.” Va dir l’Alex.

L’activista és d’un enorme grup de activistes palestins que van fer una filera en el partit d’Algèria i Eslovènia. Ell i altres van onejar les banderes palestines i van entonar un munt de cants demanant la llibertat de Palestina.

Els palestins han sofert per la ocupació Israeliana durant els passats 62 anys. Israel va fer una neteja ètnica de més de 800.000 palestins. Més de 530 pobles van ser destruïts amb fúria fins i tot abans de la seva existència. Des de 1967 a 2008 més de 800.000 palestins van ser empresonats per Israel. La Franja de Gaza està patint un setge molt dur, on les necessitats bàsiques són denegades.

La Copa del Món ha de ser un clar recordatori de l’Apartheid i el Mur de Separació a Cisjordània. El donar suport a Israel és donar suport a aquest mur que separa i desplaça persones. El Mur ha convertit Sud-àfrica en una nova Sud-àfrica on la gent està separada com els Sud-africans negres en camps i Bantustans.

Segons el CPI, es van endegar campanyes massives entre públic i els mitjans conjuntament amb la lliga de futbol de la Copa del Món, cridant la atenció sobre el fet de que l’apartheid, que va ser abolit a Sud-àfrica fa dues dècades, encara subsisteix d’un altre manera en un altre lloc.

No solament la campanya crida a aturar el règim racista incorporat per la ocupació israeliana, sinó també els embargaments i les sancions imposats sobre l’IOA.

El PIC informa que els cartells s’han anat estenent de cada cop més des que va començar la Copa del Món, especialment a Sud-àfrica i a uns quants països europeus. Hi ha unes quantes webs de Internet com postersworld.net que proporcionen versions de les imatges que es poden descarregar en alta qualitat.

Vosaltres també podeu imprimir els nostres pòsters de campanya com a senyal de suport pel poble oprimit de Palestina. Podeu accedir als pòsters ací: www.postersworld.net